Från himmel till hav och allt där emellan

För medlemmarna i familjen Pettersson finns det inget mer inspirerande än att få driva ett hotell med inriktning på konferenser och upplevelser som huvudsakliga ingredienser. Med alla de vitt skilda erfarenheter vi samlat på oss genom våra yrken och utlandsvistelser känner vi en trygghet och glädje över att leverera vår produkt.
När vi började arrendera anläggningen 2002 så såg lokaler och miljö helt annorlunda ut. Fram till 1998 huserade försvarsmakten på fastigheten och bedrev FBU-gård. Vår hyresvärd köpte “kursgården” och drev en enklare verksamhet fram till 2002.

Vintern 04-05 var en milstolpe när vi stängde under 2 månader och byggde om hela huvudbyggnaden. Den nuvarande planlösningen med restaurang centralt och tre konferenslokaler runt om kom till under den ombyggnaden.
Hotellproffset Lars stod för lösningarna till detta. Annicka med sin 20-åriga bakgrund i restaurangbranschen såg till att våra gäster kände sig viktigare än personalen.

Stefan som avslutade sin flygkarriär 2005 hade nu inte bara sin fritid att lägga på hotellet utan fick nu chansen att lägga all sin kraft på att utveckla verksamheten. Saknaden av friheten att flyga och skjutsa er till all världens hörn i SAS-plan gjorde att vi tog chansen att införliva Nidingen i verksamheten verksamhetsåret 2007
En säker RIB (Rigid Inflatable Boat) införskaffades för att skjutsa er till Ön ute i Kattegatt istället för städer som Tokyo, New York, Östersund mm.
Nidingen har under åren utvecklats och där finns nu 22 bäddar, festlokal och möteslokaler för konferenser.

Hösten 2011 genomgår dåvarande Gottskär Kurs & Konferens en genomlysning av sin profil och värdegrund med hjälp av skickliga Wonderbrand i Göteborg. Namnbyte, ny logotyp och våra värdeord På TÅ, På Gång, På Riktigt kommer till tack vare Eric Perez fingertoppskänsla.

Annexen med hotellrum byggs både om, byggs till och renoveras under åren 2011 till 2015 vilket gör att vi idag har totalt 38 bekväma och fräscha rum av olika typer för logi med upp till 90 bäddar totalt.

Eftersom ön Nidingen är öppet endast under perioden maj – september kände vi att hotellet saknade något lite extra även under vinterhalvåret. Lösningen på detta blev Kaparens Näste. Ett äldre hus bakom huvudbyggnaden som döpts till Kaparen under militärtiden förvandlades till vårt annex och sitter ihop med restaurangen via ett 200 kvm stort trädäck på sidan med kvällssol.
Här kan små och lite större grupper boka in sig exklusivt och bada tunna, basta, spela biljard eller bara slappna av i relax-rummet och lyssna på valfri musik.

Den sista touchen på all förändring kom i februari 2017 då den långa väggen i restaurangen kläddes med trä och fick sin verklighetstrogna “fejkade” eldstad.

INREDNING GOTTSKÄR HOTELL

badtunna, bastu, biljardrum och relaxrum med ett stort trädäck utanför gör detta till perfekt fest eller umgängesplats

Kaparens Näste

Badtunna 10 p, bastu 12 p, biljardrum och stort trädäck. Bokas exklusivt för din grupp alternativt finns drop-in vissa dagar.
badtunna, bastu, biljardrum och relaxrum med ett stort trädäck utanför gör detta till perfekt fest eller umgängesplats

upplevelser - på riktigt

Nidingen kom in i vår verksamhet 2007. Istiden skapade denna ö som nu ger oss möjlighet att ge er upplevelser, mötesplats med äventyr och härliga semesterresor.

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon:  0300-60089
info@gottskarhotell.se