Tid för tankar och plats för upplevelser

Bara 30 minuter från centrala Göteborg, men skillnaden är milsvid. Här är atmosfären lugn, pulsen lite långsammare och tiden verkar räcka lite längre. När ingenting distraherar blir varje möte mer effektivt och varje semestertur mycket mer givande. I Gottskär finns tid att tänka klart.
Gottskär ligger på insidan, östra sidan, av halvön Onsala ca 10 km från avfarten från E6:an vid Kungsbacka.
Själva Kungsbacka stad är en handelsstad och är en av landets snabbast växande kommuner. Många väljer att bo i Kungsbacka tack vare närheten till Göteborg, men man får fördelarna med en småstad, dess närhet till naturen och enkla tillgängligheten till havet.
Halvön Onsala är nästan 2 mil lång och 1 mil bred. Bebyggelsen är en blandning av villor, hästgårdar och lantgårdar. Längs södra och västra sidan av halvön är det glest mellan bebyggda områden och här har istället naturen bevarats tack vare alla naturreservaten.

KUNGSBACKAS NATURRESERVAT

Syd- och västsidan är mer vindpinad och här är kala granit- och gnejsklippor typisk natur, trots att det är i Halland så är naturen mer lik Bohusläns även om små stränder som är typiska för Halland är inklämda här och var.
Östra sidan där Gottskär ligger är mer skyddat och växtligheten är frodig på denna halvö som är en av Sveriges soligaste platser under sommarhalvåret.
Onsala var under 1700-talet en viktig handelsplats och då framförallt Gottskär med dess skyddade hamn. Sveriges genom tidernas mest “effektiva” kapare Lars Gathenhielm föddes och verkade på Onsala under stor del av sitt korta liv. Han ligger begravd i Onsala kyrka.

Bilder från reservaten
badtunna, bastu, biljardrum och relaxrum med ett stort trädäck utanför gör detta till perfekt fest eller umgängesplats

Kaparens Näste

Badtunna 10 p, bastu 12 p, relax-rum, biljardrum och stort trädäck. Bokas exklusivt för din grupp. För konferensen, festen, möhippan eller kompisarna…LÄS MER

badtunna, bastu, biljardrum och relaxrum med ett stort trädäck utanför gör detta till perfekt fest eller umgängesplats

Soltimmar 2018

Nidingen och Hallands kustremsa visade sig även 2018 ha gott om sol. I år registrerades 687 timmar 22/6-16/8, det resulterade i att vi hade 7 timmar fler än den station som vann SVT:s solliga….Välkomna till vår soliga ö och kustremsa. LÄS MER

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon:  0300-60089
info@gottskarhotell.se