Aktiviteter och äventyr – på riktigt

Vårt läge nära hav och natur bjuder förstås på många möjligheter till en konferensaktivitet som sker utomhus i friska luften.

Många av våra gäster blandar lek och allvar för att få ut det mesta av sin tid hos oss. Kanske vill ni utmanas på en spännande mobiljakt som kräver både samarbete och klurighet, spela en bangolfturnering efter lunchen eller prova goda ostar och viner med vår egna expert.

Vår RIB-båt (Rigid Inflatable Boat) kan ta er ut på spännande upplevelser på havet eller ändå ut till Nidingen. Ni kan glida fram tyst på en SUP-bräda eller helt enkelt bara njuta i badtunnan eller bastun för att senare avsluta med lite biljard.

Vi har aktiviteter och äventyr som passar både för sommarhalvåret och vinterhalvåret, de flest aktiviteter kan bokas med kort varsel.

Söker ni någon speciell aktivitet utanför vår egna utbud är det inga problem att ordna det heller.

Välj bland aktiviteter nedan
cateringbild kommer

Tumlare syns ofta

Under våra RIB-utflykter ser vi ofta tumlare. Finns det ett sill- eller makrill-stim nära så bryr de sig inte om vår båt.

Utomhus
 

Här har ni ett axplock av våra bästa aktiviteter om ni uppskattar frisk luft och upplevelser

RIB-utflykt
 

Ge din grupp en upplevelse med havet och vår vackra natur som elementen när vi tar er ut med vår RIB till Sveriges första fyrplats, Nidingen eller en lite kortare tur inne i Kungsbackafjorden. Stora möjligheter finns att få se både säl och tumlare.
Nidingen, som är ett annex till hotellet, har både möteslokal, matservering och hissnande utsikt från fyrtornet.
Vi får ta max 12 personer i vår RIB.
Om det stormar så vi inte kan åka ut till Nidingen räcker det oftast med en färd i skärgården i den skyddade Kungsbackafjorden.
Riktpris 6000 kr och uppåt för en grupp.
PASSAGE GENOM FJORDSKÄR, DÄR BODDE 2 FAMILJER PÅ 1890-TALET

 

Kajak / SUP
 

Glid fram i en havskajak eller våga prova SUP-paddling och upplev urmänniskan i dig. I tusentals år har människan stått på stockar mm och paddlat sig fram genom vattnet, grunden till dagens SUP-paddling. Grupper har roligast på en BIG-SUP/ 8-mannabrädor då ni bygger samman ert lag och bör paddla i takt för vara mest effektiva och kanske vinna över er motståndare om ni väljer att ha en liten tävling mot den andra BIG-SUPen. Alternativt paddlar vi bara i sakta mak och njuter av havet och vyerna i Kungsbackafjorden. Fjorden är skyddad i de flesta vindförhållandena.

BIG-SUP MED LAGBYGGE

Bangolf
 

Bangolf / Minigolf är en lugn aktivitet som passar både den lilla gruppen och den stora. Vår spännande bana ligger intill huvudbyggnaden och har 12 varierande hål. Banrekordet är 17 slag och för att slå det krävs en hel del flyt.
bangolf onsala minigolf spel aktivtet

Golf
Golf är en stor sport i Kungsbacka kommun som bjuder på hela 7 banor som alla håller hög kvalitet. Den mest kända är Vallda Golf & Country Club som är rankad bland topp-10 i Sverige. Den närmsta banan är annars trevliga Gräppås Golfklubb som har väldigt fina övningsområden. För hinner ni inte spela 9 eller 18 hål lämpar sig ett övningspass med en Pro kanske bra som alternativ.

Hål 8 på Vallda Golf & Country Club

Fitness / Yoga
 

Med våra licenserade PT (personlig tränare) eller Yoga-instruktörer får ni jobbat igenom kroppen efter en stillasittande dag och kan efter det njuta ännu mer av t.ex. badtunnan och middagen. Ni sover också ännu skönare på natten innan nästa arbetsdag startar med en stor frukostbuffé.
Vårt 200 kvm stora trädäck bakom huvudbyggnaden är bästa platsen för aktiviteten, alternativt kan vi förflytta oss till en skogsdunge.

FITNESS PÅ TERRASSEN MED VÅR PT, SEDAN BAD O BASTU

Löpning
 

Löpning / jogging är och förblir en av de mest tillfredsställande motionsformerna för oss människor.
Våra PT eller löparexperter tar med er ut på en behaglig träningsstund i närheten av hotellet eller ute på ett av de fina naturreservaten.

Passerat ekdungen på väg till utsikten uppe på Skallanäs med utsikt mot Malön och Nidingen

Vandring / hiking
 

Vandring eller hiking kan utföras på de flesta ställen, men vi rekommenderar varmt ett av alla naturreservat ute på Onsala-halvön som Gottskär är beläget på. Här finns allt från välslipade klippor och stränder till ekdungar och hedmark.

Vy från Mönster lotsutkik åt nordväst

Green Hat Challenge / Gottskärsjakten
 

Nu blir hela Gottskär er spelplan och det är en mycket trevlig aktivitet för teambildning. Välkommen till en fartfylld poängjakt där 4-6 manna-lagen får 100 uppdrag att lösa med hjälp av en surfplatta. Fel svar ger poängavdrag och PASS gör det möjligt att hoppa över frågan. Det gäller att prioritera. Frågor kan även anpassas till att handla om företaget eller konferensens tema. Hitta, klura, fota, ring och skapa! Den grupp som är mest kreativ brukar ro hem segern. Spelet avslutas med poängräkning och prisutdelning. Tidsåtgång ca 1,5 timme.

Engagerade deltagare nere i hamnen

Inomhus
 

När er tid eller säsong lämpar sig för inomhusaktiviteter kan ni välja här.

Badtunna, bastu, biljard
 

Vårt nya annex Kaparens Näste blev färdigbyggt hösten 2016. Det ligger hopbundet med huvudbyggnaden via ett stort trädäck och innefattar badtunna för 10 p, bastu för ca 12 p, biljardrum och relaxrum. Med andra ord kan ni vara upp till 30 personer som alla hittar sin plats och ni har alltid hela annexet själva utan inblandning av andra gäster. Kombinerar ni med ett fitnesspass på trädäcket blir det en häftig blandning av utomhus och inomhusaktivitet.
MER OM KAPARENS NÄSTE

 

Dinnergame
Samma upplägg som Musikquiz där ni delas upp i lag om 3-5  i varje och ska svara på frågor via en surfplatta. Lite högre tempo än Musikquizen men lika varierande och spännande. Tidsåtgång ca 40 minuter.
Provningar
Klassiska provningar där ni samlas i t.ex. baren för Rom- och choklad-provning, Vinprovning, Ölprovning etc….Alltid lika trevligt och ger er ny kunskaper att briljera med på nästa tillställning.

 

Yoga
Även under vintersäsong kan vi ordna Yoga-pass i er konferenslokal om ni vill önskar detta efter en dag där hjärnan har fått stå för energiförbrukningen.
Matlagning

Alla älskar god mat men är inte lika skickliga på att få till det själva. Här får ni lite nya kunskaper samtidigt som ni får en mycket trevlig stund med er grupp och den temabildande effekten är inte att förringa. Vår variant på detta:

Med recept: Vårt restaurangkök är inte anpassat för grupper, därför har vi en annan variant av matlagningsaktivitet. Ni lagar helt enkelt maten i ett eget kök med råvaror och recept som vår kökschef har förberett.
Aktiviteten genomförs i vårt annex Lodge där det finns ett barkök och stor matsal för upp till 36 personer.
Våra kockar förbereder då alla ingredienser och tydliga recept för er som ni följer. En mycket uppskattad teambuilding där alla i gruppen hittar sin uppgift. De som inte vill röra i grytorna kanske vill duka bordet fint eller blanda en drink till er andra före maten…..

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089