Aktiviteter och äventyr – på riktigt

Vårt läge nära hav och natur bjuder förstås på många möjligheter till en konferensaktivitet som sker utomhus.

Många av våra gäster blandar lek och allvar för att få ut det mesta av sin tid hos oss. Kanske vill ni utmanas på en spännande kod-jakt som kräver både samarbete och klurighet, spela en bangolfturnering efter lunchen eller prova goda ostar och viner med vår egna expert.

Vår RIB-båt kan ta er ut på spännande upplevelser på havet eller ändå ut till Nidingen. Ni kan glida fram tyst på en SUP-bräda eller helt enkelt bara njuta i badtunnan eller bastun för att senare avsluta med lite biljard.

Vi har aktiviteter och äventyr som passar både för sommarhalvåret och vinterhalvåret, de flest aktiviteter kan bokas med kort varsel.

Kontakta oss gärna för olika förslag.

cateringbild kommer

Tumlare syns ofta

Under våra RIB-utflykter ser vi ofta tumlare. Finns det ett sill- eller makrill-stim nära så bryr de sig inte om vår båt.

Nedan finner ni några av våra aktiviteter

Team-bildande aktiviteter

Tillsammans med externa samarbetspartners har vi tagit fram olika aktiviteter för att både stärka ert team och för en rolig stund tillsammans. Vi kan också skräddarsy aktivteter efter era önskemål

 

  • MISSION COMPLETED 

Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng!

 

  • SLAGET OM SKATTEN 

Vi börjar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med olika samarbetsövningar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med GPS/ karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten. Det är inte avgjort förrän locket på skattkistan öppnas

 

  • BRAIN GAME 

Teamwork är A & O i denna energiska, roliga och intensiva aktivitet. Lagen skall lösa ett antal uppdrag och får mer poäng ju fler de lyckas lösa inom den begränsade tiden. Allt från problemlösningar, morsekoder och danssteg. Det gäller att dela med sig av gruppens kunskaper inom laget, vilket ni får erfara när det är dags för slutprov. Glöm aldrig att den gemensamma kunskapen alltid är störst.

 

  • KONFERENSGÅTAN 

Ni tävlar här lagvis mot varandra i olika delmoment. För varje vunnen gren vinner laget en bokstav, slutmomentet går ut på att lista ut vilket ord vi söker. Det är blandade utmaningar som väntar er, tankenötter ska lösas, samarbetsövningar och även lekfulla tävlingar så som charader.

 

  • DOMINOEFFEKT 

Utmaningen består av att ni ska bygga varsin del i en bana, som hela gruppen sedan skall sätta samman. Målet är att förflytta en rörelse, ex. rulla en kula från start till mål, liknande en ”dominoeffekt”. Lagen får först skissa hur de ska lösa sin del på bästa och mest kreativa sätt, för att bidra till gruppens  gemensamma mål. Inomhusaktivitet

 

  • PÅ RÄTT SPÅR

Upplägget är ungefär detsamma som i det populära tv-programmet, vi startar resan och utmaningen är att komma på vart vi är på väg. Lagvis sätts kunskaper på prov och lagandan är viktigt då man tillsammans skall svara på frågor om vårt resmål. Finns även ett upplägg på engelska –On the track.

 

  • SÅ KAN DET LÅTA 

I denna roliga musiktävling kommer lagen mötas i mängd olika kategorier, allt från intron, textremsor, första & sista minuten. Det gäller att ha koll på olika musikgenrer, omskrivna texter och refränger. En fartfylld och rolig aktivitet från början till slut!

 

  • ALLA TIDERS 

I denna nostalgitripp kikar vi in i fyra årtionden från 70-talet fram till 2010. Lagvis får ni svara på frågor kring musik, film, sport och mycket annat. Ögonblick vi minns, TV-serier, maträtter, m.m. bjuds ni på i denna underhållande quiz som ger många härliga

 

RIB-utflykt

Ge din grupp en upplevelse med havet och vår vackra natur som elementen när tar en tur med Dest. Gottskär-Nidingens RIB till Sveriges första fyrplats, Nidingen eller en lite kortare tur inne i Kungsbackafjorden. Stora möjligheter finns att få se både säl och tumlare.

Båten tar 12 passagerare

LILLA SKÄRGÅRDSTUREN | 1 timme 6200kr exkl. moms
En härlig tur i skärgården med inslag av dess histora

STORA SKÄRGÅRDSTUREN | 1,5 – 2 timmar 7500kr exkl. moms. inkluderat kaffe och wrap
Med ett stopp på en av öarna för att avnjuta er fikakorg

NIDINGENTUREN | 2 – 2,5 timmar 8500kr exkl. moms. inkluderat kaffe och wrap.
Med ett besök på Nidingen. (bokningsbar juni-aug) 

 

 

Kajak / SUP

 

Glid fram i en havskajak eller prova SUP-paddling. För er teambildnings-aktiviteten kan vi erbjuda BIG-SUP/ 8-mannabrädor, sätt lagspelet på prov och få samtidigt en härlig stund på/i havet.
Vi kan ordna aktiviteten som en tävling eller så paddlar vi bara i sakta mak och njuter av havet och vyerna i Kungsbackafjorden. Fjorden är skyddad i de flesta vindförhållandena.
Glöm inte badkläderna!

BIG-SUP MED LAGBYGGE

Bangolf
 

Bangolf / Minigolf är en lugn aktivitet som passar både den lilla gruppen och den stora. Vår spännande bana ligger intill huvudbyggnaden och har 12 varierande hål. Banrekordet är 17 slag och för att slå det krävs en hel del flyt.
bangolf onsala minigolf spel aktivtet

Golf
Golf är en stor sport i Kungsbacka kommun som bjuder på hela 7 banor som alla håller hög kvalitet. Den mest kända är Vallda Golf & Country Club som är rankad bland topp-10 i Sverige. Den närmsta banan är annars trevliga Gräppås Golfklubb som har väldigt fina övningsområden. För hinner ni inte spela 9 eller 18 hål lämpar sig ett övningspass med en Pro kanske bra som alternativ.

Hål 8 på Vallda Golf & Country Club

Badtunna, bastu, biljard

 Avsluta arbetsdagen med avkoppling och ett tillfälle för gemenskap tillsammans med kollegorna. På vår bakgård finner ni Kaparens Näste med sitt 200kvm stort trädäck får ni egen access under era bokade timmar. Här finns en varm badtunna för 10 p, bastu för ca 12 p, biljardbord och relaxrum. Med andra ord kan ni vara upp till 30 personer som alla hittar sin plats.
Ni kan även kombinera Kaparens Näste med exempelvis ett träsningspass innan ni intar badet.

MER OM KAPARENS NÄSTE

 

Yoga

Även under vintersäsong kan vi ordna Yoga-pass i någon av våra lokaler. Tillsammans med någon av de duktiga yoga-intruktörerna som vi samarbetar med kan vi också skräddarsy ett upplägg som passar för just er grupp. 

Fitness / Yoga
 

Med våra licenserade PT (personlig tränare) eller Yoga-instruktörer får ni jobbat igenom kroppen efter en stillasittande dag och kan efter det njuta ännu mer av t.ex. badtunnan och middagen. Ni sover också ännu skönare på natten innan nästa arbetsdag startar med en stor frukostbuffé.
Vårt 200 kvm stora trädäck bakom huvudbyggnaden är bästa platsen för aktiviteten, alternativt kan vi förflytta oss till en skogsdunge.

FITNESS PÅ TERRASSEN MED VÅR PT, SEDAN BAD O BASTU

Vandring / hiking
 

Vandring eller hiking kan utföras på de flesta ställen, men vi rekommenderar varmt ett av alla naturreservat ute på Onsala-halvön som Gottskär är beläget på. Här finns allt från välslipade klippor och stränder till ekdungar och hedmark.

Vy från Mönster lotsutkik åt nordväst

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089