Gottskär – en mix av Halland & Bohuslän

Gottskär som ligger på insidan av halvön Onsala är en liten idyll vid havet där de flesta sommarhus är ombyggda eller rivna för att lämna plats åt villor med stor variation på arkitektur. Det är gott om småbåtshamnar, badplatser, men du kan även hitta hästgårdar eller fårahagar mitt bland bebyggelsen.
De flesta invånarna pendlar till Kungsbacka eller Göteborgområdet vilket gör att det är stilla och lugnt här en vanlig vardag. På helger märker man dock fort att här finns en aktiv seglarklubb. På sommaren lever bygden upp rejält tack vare alla småbåtshamnar, glasskaféer, tennisbanor, och den vackra naturen.

Den nya  KATTEGATTLEDEN för cyklar passerar Gottskär på sin väg mellan Göteborg och Helsingborg.

De skyddade vattnen på insidan av halvön (östra sidan) gör att kajak- och SUP-paddling samt bad- och båt-livet är populärt.

Segling är mycket populärt i bygden och den lokala seglarklubben SSKAPAREN är har stor och framgångsrik verksamhet.

Faciliteter i hamnen

Gottskär Hotell driver sedan maj månad 2018 ett eget café på hamnplan. Här kan du njuta av gott kaffe, goda varma eller kalla rätter och till detta erbjuder vi även goda drycker såsom kall öl och goda viner. VÅRT CAFÈ
I hamnen finns en sjömack vilket gör att du kan tanka båten året runt. På sommaren när macken är bemannad serverar de kulglass, kaffe och säljer lite båttillbehör.
Kulglass med nybakt rån finns i glasskiosken.
Det finns även en restaurang som har öppet längre på kvällen under högsäsong.

HOTELLET ligger 900 m promenadväg från hamnplan. Där finns en spännande minigolfbana bl a.

badtunna, bastu, biljardrum och relaxrum med ett stort trädäck utanför gör detta till perfekt fest eller umgängesplats

Kaparens Näste

Badtunna 10 p, bastu 12 p, biljardrum och stort trädäck. Bokas exklusivt för din grupp alternativt finns drop-in vissa dagar.

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089

Kontakt

Landstormsvägen 31
439 93 Onsala
Telefon: 0300-60089